Toekomst

Ecologisch Duurzame Architectuur: voor een Verantwoorde Toekomst

Omgeving

Sociaal Duurzame Architectuur: Samen Bouwen aan Geluk en Welzijn

Functioneel

Economisch Duurzame Architectuur: Een Functionele Benadering

Sociaal Duurzame Architectuur: Samen Bouwen aan Dementie, Geluk en Welzijn

Woonzorg dementie
Breingezonde omgeving | Woonzorg Martha Flora Rotterdam

Neuro-architectuur: Slim bouwen voor een gezond brein en Dementie

Ik hou ervan om te denken dat mijn ontwerpen niet alleen vier muren en een dak zijn, maar levendige plekken die echt iets toevoegen aan hoe we leven. Geïnspireerd door hersenkunde, gelukkig wonen, gezond gedrag, en welzijn, zet ik me in voor het creëren van ruimtes waar mensen zich goed voelen. In mijn wereld beginnen we met neuro-architectuur – wie wist dat de vorm van een ruimte onze hersenen zo kon beïnvloeden? Ik zorg ervoor dat mijn ontwerpen niet alleen mooi zijn, maar ook helpen om stress te verminderen en het humeur van toekomstig gebruikers een boost te geven.

Geluk en Gezondheid: bouwen voor een goed gevoel

Ik ben geobsedeerd door het idee dat een goed ontworpen ruimte je gelukkig kan maken. Daglicht, groen en open ruimtes zijn geen luxe, maar noodzaak in mijn ontwerppraktijk. Het draagt bij aan een gezond en positief en gelukkig leven. Ik geloof dat de plek waar je bent, invloed heeft op hoe je je gedraagt. Daarom ontwerp ik ruimtes die sociale interactie aanmoedigen, omdat ik weet dat het een enorme impact heeft op ons welzijn en geluk.

Revalidatie ontmoeten
Open plek voor sociale interactie | RevalidatieHotel Rotterdam
sport ontmoeten
Tribune als ontmoetingsplek | Clubhuis GMHC Gouda

Ontwerpen tegen Eenzaamheid: Ontwerpen voor ontmoeten, plekken voor jong én oud

Met de vergrijzing in gedachten, wil ik ontwerpen maken die een antwoord zijn op het probleem eenzaamheid onder ouderen. Maar de eenzaamheid onder jongeren is een ook een groot maatschappelijk probleem. Mijn idee van ontmoetingsplekken voor jong én ouderen is simpel – we moeten samen zijn, praten en deel uitmaken van een community. En ik heb de overtuiging dat architectuur dat kan bewerkstelligen.

Omgevingszorg: Slim nadenken over hersenen en zorg

Mijn benadering van zorg gaat verder dan alleen ruimtes. Ik kijk diep in de hersenen en begrijp hoe ik ontwerpen kan maken die mensen helpen, vooral in situaties zoals dementie. Bewijsmateriaal is mijn gereedschap als het gaat om het maken van omgevingen die de hersenen ondersteunen en een veilig gevoel geven.

zorgvilla dementie
Observatie na in gebruikname | Woonzorg Villa Florian Blaricum

Ontwerpen voor Dementie: Een intuïtieve benadering vanuit de menselijke beleving

Ik geef vorm aan gezonde omgevingen vanuit de beleving van de mens, met specialistische kennis vanuit de neurowetenschappen en evidence based practice. In architectuur én inrichting; specifieke ontwerpen om mensen met dementie de juiste, gunstige leefomgeving te bieden.

Architectuur dient hierbij als middel om de belevingswereld van deze kwetsbare doelgroep van mensen met een hersenschade intuïtief aan te laten voelen en te laten herkennen, waarbij beiden met welbevinden samenkomen. Een taal om zintuigelijke prikkels te reguleren, herinneringen op te roepen, contact te maken met de omgeving en (positief) gedrag te beïnvloeden.

“Het is bekend dat de gebouwde omgeving een grotere invloed heeft op de kwaliteit van leven en het gedrag van mensen met dementie. We kunnen het ons niet permitteren om voor deze doelgroep fouten te maken. Het voelt daarom goed om vanuit mijn rol als architect hiervoor een belangrijke bijdrage te leveren. Kwaliteit van leven voor mensen met dementie, gezond en gelukkig zijn, mede door architectuur”.

Bij TOF draait het niet alleen om ontwerpen, maar om het creëren van plekken die een verschil maken in hoe we leven.

Ontdek hoe ik architectuur gebruik als een krachtige tool om sociale verandering en welzijn te stimuleren. Bekijk mijn gerealiseerde projecten voor passende woonzorg omgevingen

Expertise

@